Onze missie

Onze missie

De maatschappij verandert en de zorg verandert mee. In ons vak zijn er steeds nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen. Elke dag valt er iets nieuws te leren. Daarom is Stichting Sint Jacob een lerende organisatie.

Werken binnen een lerende organisatie betekent werken op een plek waar oog is voor veranderingen. Omdat de samenleving nooit stilstaat, doen wij dat ook niet. Ouderen van nu hebben andere wensen dan ouderen van een generatie terug. De gemiddelde leeftijd van onze bewoners en cliƫnten gaat omhoog; de zorgvraag wordt complexer. Wij willen inspelen op deze veranderingen en nodigen onze medewerkers daarom uit voortdurend te leren.

Het Jacob Leerhuis maakt het voor iedereen mogelijk om een interne opleiding te volgen. Daarbij is veel ruimte voor persoonlijke wensen en behoeften.

Een lerende organisatie houdt echter meer in dan alleen het bieden van scholing. We zijn nieuwsgierig en zoeken naar structurele oplossingen voor hedendaagse problemen. Door steeds te blijven leren, kunnen we onze bewoners en cliƫnten de best mogelijke zorg bieden; nu en in de toekomst.