Suzanne van Huizen

Niveau: 
3

Van Welzijn naar de Zorg. Al negen jaar ben ik werkzaam in de locatie Schalkweide van Sint Jacob in het team Welzijn. Langzamerhand veranderden mijn werkzaamheden. Toen mij werd gevraagd of ik de opleiding Verzorgende IG wilde gaan volgen, hoefde ik niet lang na te denken. Het was tijd voor iets anders!

Ik ben nu werkzaam in de zorg, op de laantjes in Schalkweide en het bevalt mij heel goed. Het was fijn dat ik de bewoners en de collega’s al kende en het werken op kleinschalig wonen PG is een leuke uitdaging. Het naar school gaan was wel weer even wennen, net als het werken volgens rooster en het huiswerk. Normaal werkte ik vaste dagen en als ik thuis kwam was ik klaar, nu heb ik wisselende diensten en moet ik thuis echt tijd vrij maken voor mijn huiswerk.

Ik ben heel blij dat ik deze keuze heb gemaakt, ik vind de zorg leuk en werk ook nog 1 zondag in de 2 weken op het dagcentrum en heb nog een expertrol welzijn. Het is nu lekker druk en alles moet een plekje krijgen maar ik heb daar de volste vertrouwen in dat het gaat lukken.

Dankzij deze keuze ben ik straks breed opgeleid met zowel zorg als welzijn en zie ik mij nog jaren bij Sint Jacob werken.

Suzanne van Huizen